mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Brug ressourcerne på det du er god til

 

Kære læser

 

Skal du ansætte? Hvis du overvejer at lade en rekrutteringspartner hjælpe dig med en del af eller hele rekrutteringsprocessen, så læs videre her.

 

Det er ikke ualmindeligt at en ansættelsesproces tager mellem 50-75 timer når alle aktiviteter regnes med. Tænk over det, da du måske skal lægge andre vigtige opgaver til side, mens du arbejder på at finde den rette medarbejder.

 

Gør det du er god til

Alt kan læres - også rekruttering. Men det er alt andet lige mere optimalt at beskæftige sig med det, man er særlig god til - fx at lede og udvikle virksomheden og medarbejderne. Og det tager som førnævnt mange timer at lave en så god rekruttering, før at man er sikker på at have fundet den helt rigtige kandidat, der matcher virksomhedens DNA.

 

Derfor anbefaler vi, at du skal overveje nedenstående hvis du belsutter dig for at "outsource" rekrutteringsopgaven:

 

3 vigtige overvejelser til dit valg af rekrutteringspartner:

 

Overvejelse 1:

Rekrutteringspartneren bør - hurtigt - kunne sætte sig ind i den rolle/den stilling, som du leder efter en kandidat til. Det gør partneren bedst, hvis denne har indsigt i og solid erfaring med rekruttering i netop din branche.

 

Overvejelse 2:

Rekrutteringspartneren skal have de bedste værktøjer til at afdække, om kandidaten har den rette personprofil. Altså så du kommer helt ind bag facaden på dine kandidater.  Det er derfor, at test af potentielle kandidater kan være en hjælp til dig, der klarer rekrutteringen selv.

 

Overvejelse 3:

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at rekrutteringspartneren har et stort og attraktivt kandidatnetværk, som kan stilles til din rådighed.

 

Der er mange bolde i luften, når der skal rekrutteres. Vi anbefaler, at du finder en god erfaren samarbejdspartner, der har indsigt i din branche - og som du kan spille bold med.

 

 

Kandidatvurdering og -udvælgelse

Rekruttering af specialister, ledere og nøglemedarbejdere kan ofte med fordel outsources helt eller delvist. På kort sigt kan du koncentrere dig om de væsentligste forretningsmæssige arbejdsopgaver mens rekrutteringspartneren håndterer hele eller dele af rekrutteringsprocessen. På lang sigt undgår du en dyr fejlansættelse, som kan blive en særdeles omkostningstung affære for enhver virksomhed.

 

Ring gerne til os på telefon 8174 6622 for at høre mere. Du er også velkommen til sende os en besked så ringer vi til dig.

 

Venlig hilsen

Cruit Consult

 

Jens Peter Holm

 

  

PS.

Det er mennesker, der gør forskellen! Lige nu er der rift om de dygtige og ofte højtuddannede medarbejdere. Så hvordan tiltrækkes den/de rigtige?

 


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.