mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Det er, når du skifter job, at du har mulighed for at booste din månedlige lønseddel

 

 

Det er, når du skifter job, at du har mulighed for at booste din månedlige lønseddel.

 

Men alt for mange kandidater misser muligheden for tage de afgørende løn- eller karrierehop af den simple årsag, at de er alt for dårligt forberedte, når de møder op til jobsamtalen.

 

Det kan koste dig mange hundredtusinde kroner målt over et helt jobliv.

 

At gå til samtale er ikke anderledes end at gå til eksamen. Jo mere du forbereder dig, jo bedre går det. Og jo bedre det går, jo større chance er der for, at du kan realisere dine mål og ønsker for løn- og arbejdsvilkår.

 

Og lad det være sagt med det samme – det er ikke nok, at du forud for samtalen ringer til en konsulent som mig og får en halv times peptalk om dos and don'ts til en jobsamtale. Du skal dybere ind i virksomheden. Du er nødt til at have sat dig så godt ind i virksomhedens forretning, at du kan stille relevante spørgsmål om virksomhedens fokus, strategi, udfordringer og muligheder.

 

Du bør i hvert fald have en fornemmelse af:

  • Hvem er virksomheden?
  • Hvem er deres konkurrenter?
  • Hvordan adskiller de sig fra konkurrenterne?
  • Hvem er den rekrutterende leder? Har I fælles personer i jeres netværk, der eventuelt kan give dig ekstra viden om interesser, arbejdsmetoder og tidligere ansættelser – informationer, der kan gøre dig klogere på, hvem hun eller han er, og hvad vedkommende interesserer sig for
  • Hvad er virksomhedens kultur og værdier. Hvilke karaktertræk er der i virksomhedens kommunikation. Forsøg at få dine oplevelser be- eller afkræftet i samtalen.

Men du skal naturligvis også forberede præsentationen af dig selv. Du skal blandt andet kunne svare på:

  • Hvorfor er du den rigtige kandidat til jobbet?
  • Hvad kan du bidrage med, så den rekrutterende leder når sine mål, og dermed bliver en succes i organisationen?
  • Hvad er det for nogle spørgsmål, hvor du står dårligt, og hvor lederen vil kunne give dig "gummiben"?

Og så er det naturligvis vigtigt, at du forbereder dig på, hvad din pris er. Husk på, at den rekrutterende leder kan være lige glad med, hvad du har fået i et tidligere job, eller hvad lønstatistikkerne siger, at personer med din baggrund og din erfaring får – du skal kunne argumentere for, hvorfor du i det job, som du er til samtale om, er prisen værd.

 

Når du møder op til samtale, er det sandsynligvis fordi, at det er et job, som du har de rette kvalifikationer til. Og du ved aldrig, hvornår et lignende relevant og interessant job viser sig næste gang. Så hvis du vil avancere løn- og karrieremæssigt, kan det blive meget dyrt at spilde chancen. Men det kræver forberedelse – masser af forberedelse.

 

Jens Peter Holm, Karrierecoach og Headhunter hos karriereraadgivning.dk og Cruit Consult

 

OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.