mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Din solbrændthed kan løse din jobmæssige fastbrændthed

 

 

Det kan være en god idé at bruge sommeren på at overveje, om det er i august, du tager de første skridt til at komme videre til dit næste job.

 

Af med skoene og på med sommerhatten! Det er snart ferie!

 

Hvis du mærker, at de seneste måneder har været for drøje på dit arbejde – og ugerne frem mod sommerferien har været lige lovligt lange eller stressende, så skal du måske bruge sommerferien til at tænke over, om du jobmæssigt er, hvor du skal være.

 

Sommerferien er ofte et kærkomment åndehul til at reflektere over de ting, som der ikke er plads til i det daglige, fordi deadlines, telefonopkald og en uendelig strøm af e-mails presser det sidste overskud ud af en.

 

Når du ligger der i hængekøjen med den kølige drik inden for rækkevidde så stil dig selv spørgsmålet, om du trives i dit job? Og hvis du ikke prompte svarer ja, hvad skal der så til for, at det bliver anderledes? Kan du selv gøre noget? Kan din leder gøre noget? Har du forsøgt?

 

Måske er du i virkeligheden bare brændt fast i dit job? Måske skal du have hjælp til at blive lirket fri af din jobmæssige grill, hvor dit CV efterhånden er blevet mere end ’well done’.

 

Hvordan kommer du videre?

August er typisk måneden, hvor der startes rigtig mange nye karriererådgivningsforløb op.

 

Mange af mine kunder har brugt sommeren til at få et boost D-vitamin, der har givet ny energi og ny inspiration til at komme videre. Mine kunders solbrændthed har med andre ord løst deres fastbrændthed, og så kontakter de mig med henblik på at få sparring og rådgivning om, hvordan de kommer videre til et nyt job.

 

Og det er faktisk blevet mere og mere almindeligt at søge professionel hjælp til at komme videre i joblivet. Ligesom man går til fysioterapeut for at løsnet spændte muskler op, til psykologer for at få løsnet fastkørte tanker op – på samme måde søger mange efterhånden også professionel karriererådgivning til at få hjælp til at løse fastkørte karriereforløb.

 

For folk er jo ikke bare interesserede i at få et nyt job – det skal være det rigtige job. Et job som giver mening og gør dig til den bedste udgave af dig selv. Et job, hvor du er produktiv og innovativ – et sted hvor du brænder for at være, hvor kollegerne er dygtige og inspirerende, og hvor opgaverne giver dig al den energi, som du lige nu sidder og mangler.

 

Udfordringen er bare, hvordan du får taget hul på det? Hvordan kommer du videre?

 

Søg hjælp!

Jeg vil anbefale dig, at du finder en professionel karriererådgiver. En person, som kan udfordre dig og hjælpe dig med at afdække dine muligheder. En person som ved, hvordan du griber et karriereskifte professionelt an. En rådgiver, der hjælper med at holde dig fast på rejsen mod dit nye job.   

 

De forskellige faglige organisationer tilbyder typisk medlemmer karriererådgivning. Men du kan også gå ud på det private marked, hvor prisen på en afklaringssession kan erhverves fra tusind kroner.

 

Så er du i gang, og du ved, hvor du står. Og så kan du altid beslutte, om du skal have hjælp til at komme helt i mål og få landet dit næste rigtige job.

 

Jeg vil i hvert fald ønske dig held og lykke i overvejelserne – og rigtig god sommer! 

 

 

Jens Peter Holm, Seniorkonsulent og direktør hos Cruit Consult

 


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.