mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Dine medarbejdere søger nyt job i januar – hvad vil du gøre ved det?

 
Hvis du ikke allerede har indkaldt dine medarbejdere til en individuel kick-off-samtale efter juleferien, så er det måske en god idé at gøre det nu. Ferietid fører nemlig både til skilsmisser og jobskifter.      

 

Når først autosignaturen er slået til, lyset på kontoret er blevet slukket, og dine medarbejdere er taget hjem på juleferie, så kan du næsten være sikker på, at der blandt medarbejderne bliver spekuleret i, om de reelt vender tilbage til kontoret i det nye år.

 

Julen er ikke bare højtid for overspisning, overforbrug, overtræk og skilsmisser – det er også tiden, hvor dine medarbejdere efter en hektisk julemåned får mulighed for at slå lidt op i banen og reflektere over, hvor de egentlig er på vej hen karrieremæssigt.

 

Mellem julefrokoster og obligatoriske gåture i skoven bliver CV’et og LinkedIn-profilen i mange tilfælde hevet frem og pudset af, jobannoncer bliver skimmet og gamle kolleger og forretningsforbindelser får lige en nytårshilsen og et: ”Hvordan går det hos jer? Er der nok at rive i?”.

 

Det er typisk i juleferien, at medarbejderne har båndbredde til at mærke efter, om de egentlig trives i deres job, om kollegerne er interessante nok, om deres opgaver er udfordrende nok, og om de er tilfredse med dig som leder. I juleferien vil en del af dine medarbejdere tage det første skridt på vej mod et nyt job, og i januar går det så rigtig stærkt.

 

Højsæson for jobskifter

Ifølge tal fra LinkedIn er januar højsæson for jobskifter. I årets første måned skifter hele 70 procent flere medarbejdere i Norden således job, sammenlignet med en gennemsnitlig måned resten af året.

 

Og det skyldes ikke blot, at dine medarbejdere går ind i et nyt år med nye ambitioner, nye målsætninger og en lyst til at prøve nye udfordringer. Januar er også højsæson for stillingsopslag. Dine konkurrenter går sandsynligvis som dig også ind i det nye år med nye opgaver, nye projekter og nye strategier, som der skal eksekveres på, og derfor går de aggressivt ud i markedet med et ønske om at mande op – eventuelt med medarbejdere fra din afdeling.

 

Indkald til en kick-off-samtale

Og hvad kan du så stille op?

 

Sandsynligvis ikke så meget, når først idéen om at skifte job er blevet født hos en af dine medarbejdere, og den har fået tid og plads til at modnes henover julen, og en af jeres konkurrenter står måske og vifter med en kontrakt som noget af det første i det nye år.

 

I nogle tilfælde kan et jobskifte naturligvis være det bedste for begge parter. Men i mange tilfælde er det ret ubelejligt – især hvis jobskiftet kommer fuldstændig uventet ud af det blå.

 

Derfor kan det være en god idé at forsøge at rette medarbejdernes fokus ind på, hvordan I sammen kan skabe et fantastisk 2019 for jeres virksomhed og for hinanden.

 

Jeg vil derfor anbefale dig, at du hurtigst muligt – og allersenest i næste uge – indkalder dine medarbejdere til en-til-en-samtaler med en ganske kort dagsorden, som fx kunne være:

 

1)      Hvilke projekter og opgaver ser du vil være de mest motiverende for dig i det kommende år?

2)      Hvad kan jeg som leder gøre for dig, så du ser dig i stand til at nå dine mål for det kommende år?

3)      Hvad kan du bidrage med for at gøre vores team- og virksomhedskultur endnu bedre?

 

Med tre spørgsmål berører du de tre vigtigste områder, som påvirker medarbejdere til at skifte job, og du får medarbejderen til at tænke sine egne udviklingsmuligheder ind i jeres nuværende arbejdsrelation, og som leder kan du få nogle begavede refleksioner, som kan gøre dig bedre i stand til at sætte det hold, der skal skabe fantastiske resultater i 2019.

 

Så se nu at få indkaldt – og hav så en fantastisk god jul og et godt nytår!

 

 

Jens Peter Holm, Seniorkonsulent og direktør hos Cruit Consult

 


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.