mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Her er fem spørgsmål, alt for mange glemmer at stille til jobsamtalen

 

 

 

Alt for mange kandidater går ind til en jobsamtale, som om det er et forhør, de skal til. De forbereder sig på alle tænkelige og utænkelige spørgsmål, og de skriver lange talepapirer om deres egne fortræffeligheder. De er så fokuserede på at svare begavet på en måske kommende arbejdsgivers spørgsmål, at de helt glemmer at en ”samtale” er et samspil, hvor to eller flere mennesker ”taler sammen”.

 

Den måske kommende arbejdsgiver synes bevidst eller ubevidst, at det er mærkeligt, hvis kandidaten ikke leverer noget modspil i form af gode og begavede spørgsmål til virksomheden, om kulturen, og ledelsen, om jobbets indhold, udviklingsmulighederne og de måske kommende kolleger. Og kandidaten ærgrer sig sandsynligvis også, hvis man kommer hjem uden at have fået svar på de mest vigtige spørgsmål.

 

Jeg har her samlet fem vigtige spørgsmål, som kandidater alt for ofte glemmer at stille, men som de i høj grad har brug for at få svar på.

 

1)  Ledelsesstilen: God ledelse skaber motivation og arbejdsglæde, mens dårlig ledelse skaber frustration og mistrivsel og får dig til at læse stillingsopslag i arbejdstiden. Du skal derfor spørge: Hvilken ledelsesstil lever i virksomheden her?
 

2)  Lønnen: Ja, grin bare. Men der er overraskende mange virksomheder og kandidater, der bruger alt for meget tid på hinanden, inden de finder ud af, at de er for langt fra hinanden lønmæssigt. Spørg: Hvordan er lønrammen? Eller fortæl eksplicit om dine forventninger til løn

3)  Virksomhedens formål: Giver virksomhedens grundidé mening for dig? Spørg: Hvad er virksomhedens formål (purpose)? Og hvorfor giver missionen mening for jer her ved bordet?

4) Opgaverne og projekterne: Vil din markedsværdi øges på rejsen sammen med virksomheden? Du skal derfor spørge ind til, hvad du kan forvente at møde af helt konkrete faglige udfordringer de kommende 2 – 3 år

5) Kollegerne: Kollegerne er vigtige for et godt arbejdsliv. Du skal derfor spørge: Hvem er kollegerne? Hvordan er samarbejdskulturen? Og hvad med det faglige og sociale samspil?

  

Held og lykke til din næste samtale! 

 

 

Jens Peter Holm, Cruit Consult


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.