mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Hvis du skriver én ansøgning, som skal ramme alle, rammer du ingen

 

 

”Jeg har sendt mindst 50 ansøgninger, og jeg er ikke blevet kaldt til én eneste samtale – hvorfor vil de ikke tale med mig?”

 

Sådan lød det fra en frustreret kvinde i 40’erne, som jeg havde i et rådgivningsforløb for nylig. Kvinden var blevet ledig efter en omstrukturering, hvor hendes afdeling blev nedlagt.

 

Halvvejs inde i hendes opsigelsesperiode og faretruende tæt på at miste indkomsten, var hun ved at miste troen på, at hun nogensinde fik et job igen. Og det var synd. For hun havde både solid erhvervserfaring og relevant uddannelse, men ingen arbejdsgivere havde endnu bidt på bare én af hendes mindst 50 ansøgninger. Hun havde brug for hjælp.

 

Kvindens historie er på ingen måde unik. Hun havde lavet den samme fejl, som rigtig mange andre begår i hendes sted. De bruger alt for meget krudt på at få skudt så mange ansøgninger af sted som muligt – i stedet for at bruge noget af krudtet på at researche sig frem til de rigtige jobmuligheder, de rigtige mennesker at tage kontakte til, og frem for alt, at sætte sig i den rekrutterende leders sted.

 

Jeg har endnu ikke oplevet, at man kan udarbejde ét CV eller en standardansøgning, som kan bruges til 50 forskellige jobs. Hvis man forsøger at tilfredsstille alle, tilfredsstiller man ingen.

 

Det er i stedet altafgørende, at man målretter sit CV, så man skriver direkte til den rekrutterende leder i den pågældende virksomhed. Hvem er han eller hun? Hvad kan man finde ud af via LinkedIn eller nyhedsartikler? Hvad er det for nogle medarbejdere, vedkommende har i sin afdeling? Hvordan passer man selv ind blandt disse mennesker? Hvad er det, der er relevant og med stor sandsynlighed interesserer lederen?

 

Man kan stille sig selv det simple spørgsmål; hvis jeg var lederen, hvad skulle der så til for, at jeg ansatte mig selv?

 

Lederen har typisk selv en leder eller en ejerkreds, som vedkommende skal være succesfuld overfor, og din rolle skal være at hjælpe vedkommende leder med at lykkes. Du skal derfor fremhæve de ting i dit CV, som meget tydeligt viser, hvordan du kan bidrage til at din måske kommende leder når egne mål.

 

Men hvis du vil have succes med dine ansøgninger og undgå at sende 50 – så er der kun én vej. Og det er målretning, målretning, målretning. Og så lidt held. God fornøjelse!

 

Jens Peter Holm, Headhunter og Karrierecoach hos Cruit Consult

 


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.