mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Jobsøgning er også ”jysk” købmandsskab

 

 

 

”Hvad får du i løn i dit nuværende job?” De fleste kandidater har været udsat for netop det spørgsmål i forbindelse med en jobsamtale. Men dit svar kan have ganske stor betydning for, hvordan du kommer til at ligge lønmæssigt de næste mange år frem.

 

Et jobskifte kan samtidig være din chance for at avancere lønmæssigt, og derfor bør kortene spilles rigtigt.

 

I langt de fleste stillinger bliver din løn mere eller mindre reguleret automatisk. Du skal altså gøre noget ekstraordinært eller få en ny jobtitel, før du får meget mere end de planlagte 1 til 2 procent i årlig lønregulering. Når først din nye ansættelseskontrakt er underskrevet, ligger din fremtidige lønudvikling i virksomheden typisk mere eller mindre fast.

 

Derfor har du heller ikke nogen stor interesse i at fortælle en potentiel arbejdsgiver, hvad du får i løn i dit nuværende job. Din løn er et anliggende mellem dig og din nuværende arbejdsgiver og bygger på ansvaret og de opgaver, du løser og den værdi, du skaber i dit nuværende job. Det kan nødvendigvis ikke sammenlignes med en ny organisation – ligesom arbejdsgiveren heller ikke kan bruge til noget, at du skal have 31.540 kr. om måneden, fordi det fremgår af en eller anden lønstatistik. Du skal have det i løn, som du er værd for virksomheden.

 

Den rekrutterende leder har typisk en lønramme, som vedkommende arbejder ud fra. Som kandidat handler det derfor om at komme så højt op i den lønramme som muligt, mens lederen typisk vil argumentere for at bringe dig i den anden retning af lønrammen– men naturligvis ikke længere ned, end at du kunne finde på at smutte til et bedre betalt job inden for kort tid. Ingen af jer har interesse i, at du starter i jobbet utilfreds.

 

Hvis du svarer, hvad du får i løn nu, forpasser du måske chancen for at udforske mulighederne i den lønramme, den rekrutterende leder møder op med. Derfor skal du have en strategi for, hvad du svarer på det famøse spørgsmål. Mit forslag er, at du svarer, at ”jeg skal have [indsæt din beløbsramme] om måneden, fordi det svarer til den værdi, jeg mener at kunne skabe baseret på mine kompetencer, resultater og erfaringer fra tidligere jobs”.

 

Det skal du naturligvis kunne sandsynliggøre, men det viser samtidig, at du har forberedt dig forud for en samtale, og det viser, at du er bevidst om, hvilken værdi du er i stand til at skabe for den rekrutterende virksomhed. Held og lykke!

 

Jens Peter Holm, Karriererådgiver og Headhunter hos karriereraadgivning.dk og Cruit Consult

 


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.