mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Skal du ansætte en ny medarbejder? Her er tre spørgsmål, du bør have svar på

 

 

Der er mange måder, man kan gribe en jobsamtale an på. Jeg bliver altid en smule fascineret, når jeg assisterer rekrutterende ledere, der har nedfældet alle spørgsmål, som de agter at stille, på et stykke papir og løber dem slavisk igennem. Jeg oplever, at den fremgangsmåde kan blive lidt for forhørsagtig, og jeg holder derfor mere af at betragte samtalen som en egentlig samtale, hvor dialogen skal holdes i gang, og hvor begge parter skal gå ud af rummet med en oplevelse af, at de er blevet klogere på mennesket, der sad på den anden side af bordet.

 

Det betyder naturligvis ikke, at man går uforberedt ind til en samtale. Jeg har naturligvis altid en ramme for samtalen og nogle specifikke områder, som jeg gerne vil udforske hos ansøgeren.

 

Her er tre meget vigtige spørgsmål, som jeg gerne vil have belyst i en samtale.

 

1. Passionen…!

… lidenskaben. Hvor får du din energi fra? Hvad giver dig ild i øjnene? Hvad er det for nogle opgaver, som du ikke kan lægge fra dig, når du først er gået i gang? Jeg søger altid efter en ansøgers passion. Både fagligt og professionelt. Men også fritidspassioner. Passioner er altid en god måde at åbne en samtale op og kan give et godt indtryk af, hvad det er for et menneske, man sidder overfor.

 

2. Antidyder

Lige så interessante, som passioner er, lige så interessante er antidyderne. Hvilke ledertyper anser vedkommende som de værste? Hvad oplever hun som det værste ved en kultur i en virksomhed? Hvad afskyr han ved kollegaadfærd? Ved at spørge ind til antidyderne kan man få et meget godt billede af, om personen rent faktisk vil trives i den afdeling, han skal sidde i. Der kan godt blive tændt nogle advarselslamper ved at spørge ind til antidyderne.

 

3. Hvordan skal jeg som leder ”spille dig god"?

En angriber skal ikke bruges i midterforsvaret, og en målmand skal blive mellem stængerne. Det er trænerens opgave at bruge spillerne der, hvor de giver mest værdi for holdet, og sådan er det også i erhvervslivet. En af lederens vigtigste opgaver er, at sætte mest muligt af medarbejderens potentiale i spil, og derfor er det vigtigt at få klarlagt i en samtale, hvordan man som leder spiller den potentielle kandidat god. Taler vi om bonusser og mulighed for forfremmelse, eller handler det mere om at få arbejde og familieliv til at hænge sammen. Eller måske noget helt tredje?

 

Jens Peter Holm, Seniorkonsulent & Headhunter hos Cruit Consult

 

 


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.