mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

5 oplagte tidspunkter, hvor persontypetest giver værdi

 

I dette tredje indspark om persontypetest sætter vi fokus på de situationer, hvor det giver særlig værdi at tilføje et professionelt analyseværktøj. Et vinderhold kræver hårdt arbejde! Uanset, om du er på jagt efter nye medarbejdere, skal videreudvikle teamet, eller du som ansat står i stampe, kan persontypetest være lige præcis dét værktøj, der sætter vejen til målet. Her får du fem oplagte tidspunkter til brug af persontypetests.

#1 Persontypetest ved ny-ansættelser

Står en virksomhed over for at skulle ansætte nye medarbejdere, er der flere gode grunde til at anvende persontypetest. Måske er der flere egnede kandidater – hvem skal så med på holdkortet? Hvilken kandidat passer bedst ind i teamet? Hvem understøtter bedst virksomheden i at nå sine mål? Og hvem har de rette personlige og faglige kompetencer til at kunne trives i jobbet? Det er svært at bevare objektiviteten! Og at ansætte medarbejdere på lutter mavefornemmelse er uden underdrivelse ”risky business”.

 

Når der bliver anvendt persontypetest i rekrutteringsprocessen kommer den rekrutterende leder bag facaden på dig som kandidat. De relevante kandidaters personlighed, potentiale og logiske kompetencer bliver afdækket og sikrer det bedst mulige match imellem personen og kandidatkravsprofilen.

 

Vil du vide mere om, hvordan persontypetest fungerer i forbindelse med rekruttering? Så kan du også læse vores artikel ”Sådan kan persontypetest hjælpe dig til at sætte vinderholdet”

 

#2 Persontypetests i teamsammenhæng

I sammensætningen af vinderteamet er det afgørende, at teamets profiler er i stand til at spille sammen. Med test af nuværende og fremtidige medarbejdere er virksomheden godt klædt på til at fremme udviklingsmulighederne og opdage ”faldgruber” i forhold til det gode samarbejde.

 

Diversitet kan være en afgørende faktor! Hvis en virksomhed ansætter de samme hurtigløbende og energiske profiler, er der ingen til at tage den analytiske vinkel og det lange, seje træk, som gør, at målene realiseres, og teamet opnår succes.

 

Det er således selve sammensætningen af det enkelte team, der afgør, om der bliver sat et ægte vinderhold! Persontypetests giver et klart billede af alle teamets profiler og evne til at samarbejde og er et stærkt værktøj til at gøre en afdeling eller virksomhed endnu mere produktiv.

 

#3 Persontypetest i præstationsudvikling

Når de ”rigtige” medarbejdere er kommet på holdet, handler det om at kunne fastholde og videreudvikle virksomhedens ansatte. Hvordan kan du – som virksomhedsleder – motivere og udvikle dine medarbejdere, så de er både produktive og glade for at være i deres job? Hvordan finder du frem til de grundlæggende faktorer, som driver de ansatte? Ligesom vi alle er forskellige, har vi også behov for at blive ledet forskelligt.

 

Med et analyseresultat i hånden, har du - som virksomhedsleder - et vigtigt ledelsesværktøj til præstationsudvikling, som du kan hente støtte i, når du skal finde den bedst mulige måde at lede og støtte den enkelte medarbejder på. Du får konkrete anvisninger på ledelsesmæssige opmærksomhedspunkter

 

#4 Persontypetest i Outplacement-forløb

Har en virksomhed stået i den svære situation at skulle opsige én eller flere medarbejdere, er et outplacement-forløb en udstrakt hånd i at få den opsagte medarbejder effektivt, konstruktivt og skånsomt videre i joblivet.

 

I et outplacement-forløb giver persontypetesten en indsigtsfuld og nuanceret personvurdering af den opsagte medarbejder og danner baggrund for et professionelt og personligt setup. Med fokus på at bringe klarhed, viden og motivation til den opsagte medarbejder, begynder arbejdet med at definere en handlingsplan og skabe fornyet energi i vejen mod et nyt job.

 

#5 Persontypetest i karriererådgivnings- og coachingforløb

Hvad får dig ud af sengen om morgenen? Hvor ser du dig selv om 3eller 5 år? Og hvordan når du derhen? Jeg oplever fra tid til anden, at ansatte i en virksomhed er havnet et sted, hvor arbejdslivet ikke helt giver mening. Vi kan mangle energi i vores arbejde, have følelsen af at ”træde vande” i vores job uden udsigt til at rykke os i dén retning, vi ser os selv i. Eller måske er det en helt anden type problemstilling, som gør, at det gode arbejdsliv lader vente på sig.

 

I en sådan situation kan karriererådgivning eller coaching sammenkoblet med en grundig persontypetest give dig afklaring på, hvor dine motivatorer/personlige drivere ligger gemt. Ligesom en arbejdsgiver har ledelsesmæssig værdi af at kende til dine personlige og faglige kompetencer, kan du som selvstændigt individ rykke dig utroligt langt, når du kender dine grundlæggende styrker, motivationer og udfordringer.

 

Er du nysgerrig på, hvad karriererådgivning kan gøre for dig, kan du læse mere om det på http://www.karriereraadgivning.dk/.

Vil du vide mere?

Vi har stor erfaring med brug af persontypetest og logik- og færdighedstest i både virksomhedsregi og i arbejdet med karriererådgivning. Du kan læse mere om persontypetest, eller sende os en mail, hvis du har spørgsmål eller kommentarer herom. 

 

Jens Peter Holm

Seniorkonsulent

JPH@cruitconsult.dk // 8174 6622


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.