mail@cruitconsult.dk Tel. +45 8174 6622 Børsen Gazelle 2018 Børsen Gazelle 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Forside

Forsvinder din job-sult i en travl hverdag?

 

Fra tid til anden kan vi opleve, at vi ikke føler os sultne omkring aftensmadtid. Men når duften og dampen svæver forbi vores næser, og vi kaster vores øjne på en velanrettet tallerken – står mundvandet højt, og sulten kommer frem fra sit skjul. Med et fyldestgørende online CV kan du på samme måde hjælpe din inaktive job-sult på vej og blive præsenteret for spændende jobmuligheder, du ikke nødvendigvis vidste eksisterede.

 

Jobsøgning i en hektisk hverdag

Den travle karrierekvinde (eller mand), kan i hverdagens trummerum have svært ved at fokusere på jobsøgning blandt de øvrige krav fra det nuværende arbejde, partner, børn og fritidsaktiviteter.

 

Du føler dig måske fint tilfreds i dit nuværende arbejde, og selvom du (ubevidst) kan skjule din sult for nye udfordringer, eller oplever enkelte opråb om nye karrieremuligheder dybt i dit indre, kan det være vanskeligt at have overskud til at gå på decideret, tidskrævende jobjagt.

 

Er du således ikke nødvendigvis aktivt jobsøgende, men vil du gerne præsenteres for de attraktive og udfordrende jobs? Så er kandidatbanker og CV-databaser en gylden middelvej, som kræver minimum af indsats og dyrebar tid.

Sæt fokus på dit job-liv imens, du trives

Et godt arbejdsliv kræver typisk hårdt arbejde. Nogen gange trives vi, der hvor vi er, uden at vide, hvad vi nødvendigvis går og søger efter. Ligesom med den velanrettede aftensmad – kan det vise sig, at du har en sult for nye jobmæssige udfordringer, som du først er klar over, at du havde, når du ser dem foran dig.

 

Det er min overbevisning, at du finder de bedste jobmuligheder, imens du endnu er glad for dit nuværende arbejde. Når vi først er nået hen, hvor den manglende motivation og dårlige energi tager overhånd, kan vores mere eller mindre desperate dømmekraft få os til at vælge ”hovsa-løsninger”, som virker rigtige i nuet, men viser sig at være en forkert beslutning i løbet af ganske kort tid.

 

Det er altså en god idé at tænke i jobmuligheder, selvom du trives og endnu ikke er ”aktivt jobsøgende”.

Kom forrest i køen

Når du opretter dig i CV-databaser på jobportaler og på LinkedIn, eller opsøger private og offentlige virksomheder eller placerer dit CV hos rekrutteringsvirksomheder, siger du ja tak til direkte servering og præsentation af relevante jobmuligheder.

 

Har du lagt dig den strategi, kan du ”vælge” at undersøge jobbet nærmere, når relevante tilbud viser sig. Jobbet kommer således til dig, frem for, at du skal bruge tid på at holde dig opdateret.

 

Et opdateret CV bringer dig langt

Mange virksomheder anvender – udover LinkedIn - CV-databaser og kandidatbanker til at søge efter personer til ledige stillinger. Dette uanset om at stillingen bliver annonceret eller ej.

 

Med et online CV får du altså her en gylden mulighed for at lade søgelyset ramme dig, og det gælder derfor om at være skarp i din visning af de kvalifikationer og erfaringer, som du gerne vil findes på.

 

Et godt online CV indeholder oftest:

-          Overskuelig opstilling af nuværende og tidligere arbejdspladser, herunder væsentligste kompetencer, resultater og ansvarsområder

-          Relevant uddannelse og/eller efteruddannelse, som giver mening ift. til de jobs, du har interesse i fremadrettet

-          Realiserede resultater, projekter og forretningsudvikling, som er væsentlige at nævne i forhold til dit fremtidige jobønske

 

Følg den karriereplan, du har for dig selv – uanset, om dit næste job er et trin op af karrierestigen, eller du ønsker at sadle helt om, er din vigtigste prioritering, at dit CV tager hensyn til dine ønsker og drømme for dit næste job.

 

Vil du vide mere?

Hos Cruit Consult arbejder vi effektivt med søgning af kandidater i vores CV-database og netværk. Bliv klogere på vores brug af CV-databaser eller opret dit CV her.

 

 

Jens Peter Holm

Seniorkonsulent, Cruit Consult

jph@cruitconsult.dk


OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.